Actualitate

La cât se ridică investiția pentru realizarea blocului energetic pe gaz la SE Turceni

CE Oltenia a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj eliberarea acordului de mediu pentru investiția care prevede construirea unui bloc energetic cu o putere de circa 475MW, pe gaz natural, la Termocentrala Turceni. 

În memoriul de prezentare aferent proiectului se arată că investiția, în varianta propusă, se ridică la 335 milioane  de euro, fără TVA. Noul bloc pe gaz natural va fie realizat pe o suprafață de teren de circa 123.000 mp, pe amplasamentul companiei energetice de la SE Turceni.  

”Această investiție reprezintă o etapă dintr-un proiect amplu de dezvoltare și creștere a eficienței energetice prin retehnologizare inițiat de CEO. Terenul propus pentru realizarea blocului energetic propriu-zis este teren intravilan aflat în proprietatea CEO și este situat în partea Sud-Sud-Est a orașului Turceni”, se arată în document. 

Durata de menținere în funcționare a grupului energetic este preconizată la minimum 200.000 de ore sau 25 ani. Durata de execuție este de 64 de luni de la data ordinului de începere a execuției lucrărilor, adică mai bine de cinci ani.  

Investiția ar urma să fie realizată în parteneriat cu Tinmar Energy, alături de care va înființa și patru parcuri fotovoltaice care, la fel ca și în cazul blocului energetic pe gaz de la SE Turceni, vor fi implementate prin intermediul unor societăți mixte de tip SpV. În cazul firmelor de acest tip în care CE Oltenia va avea ca partener pe Tinmar Energy, aceasta din urmă va deține 55% din acțiunile noilor societăți.     

 

 

Vizualizări: 2,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: