Actualitate

Obiective ratate legate de CE Oltenia

Multă gălăgie în jurul Complexului Energetic Oltenia, reușite zero. Cu lideri sindicali care adoră minciunile politicienilor, salariații se simt trădați. Dar, rămân în sindicatele de care se plâng, pentru că altfel riscă să piardă ba o clasă de salariazare, ba să fie trimiși pe alte locuri de muncă etc.

Un prim obiectiv ratat de politicieni și lideri sindicali în egală măsură este impunerea renegocierii planului de restructurare. Mai sunt trei ani și se termină aplicarea planului, dar ei încă vorbesc despre renegociere, fără să facă nimic concret.

Amânarea închiderii unor capacități prin acte normative interne este și el un obiectiv ratat. Au lungit viața a două grupuri energetice cu câteva luni, dar atât.

Pensionarea salariaților din producție la 52 de ani este un alt motiv de gălăgie politică. Au dat două legi, lucrează la a treia cu încetinitorul, dar au reușit doar să întindă la maximum nervii salariaților din CE Oltenia.

Realizarea unor alternative la capacitățile pe cărbune care se închid este un alt obiectiv ratat. După trei ani, suntem tot la nivel de hârtii și în privința parcurilor fotovoltaice, și cu grupurile pe gaze. Potrivit planului de restructurare, primele parcuri fotovoltaice ar fi trebuit să producă energie în acest an, iar celelalte anul viitor. Nici nu s-au apucat.

Menținerea în activitate a celor 1.800 de salariați cu contract pe perioadă determinată, după 1 iulie, ar putea fi un nou obiectiv ratat. Cert este că liderii sindicali au ratat obiectivul de a transforma aceste contracte din perioadă determinată în nedeterminată.

Și mai sunt multe alte probleme, administrația și sindicatele nu reușesc să reorganizeze activitatea pe măsură ce oamenii se pensionează, nu reușesc să elibereze adeverințe de vechime în ritmul solicitat de oameni, deși au trecut doi ani de la adoptarea Legii 197/2021. 

Am face și o listă cu obiective îndeplinite, dar nu ne ajunge spațiul.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: