Actualitate

Un an prost pentru Cariera Roșia

Anul 2022 a fost un an prost pentru Cariera Roșia a Complexului Energetic Oltenia, în mod special pentru faptul că useriștii au reușit să blocheze pentru câteva luni activitatea de descopertă.

Supraveghetorii companiei au descris într-un raport situația care a fost în cea mai mare carieră minieră din România, o situație dramatică.

Astfel, excavatorul 09 a staționat din 14 ianuarie 2022 până în luna mai, pentru că s-a lucrat la circuitul de transport. Nici nu a fost pornit bine, că a fost oprit la începutul lunii iulie, după ce lideri ai USR au sunat la Poliție, să reclame că utilajul funcționează ilegal. Abia în luna septembrie a fost repornit excavatorul 09, după ce compania a câștigat acest drept în instanță.

Supraveghetorii explică în raport faptul că nefuncționarea excavatorului 09 a dus la întârzierea pornirii excavatorului 12M, care mai departe a blocat fronturile altor două excavatoare.

Lipsa fronturilor de lucru a făcut ca și alte excavatoare să lucreze puțin. Din perla mineritului, Cariera Roșia a ajuns să dea cărbune puțin și amestecat cu steril, spre disperarea celor care lucrează în termocentrală.

“Întreruperea lucrărilor miniere în treapta 1, din data de 04.07.2022 (...) a condus la nerealizarea programului de descopertă, respectiv la accentuarea blocajului între treptele de lucru”, se arată în raportul CS.

Astăzi, cariera minieră a fost inundată, ca urmare a ploilor din ultimele zile.

 

Vizualizări: 3,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: