Eveniment

O profesoară a murit după rapel. Intoxicație cu o substanță necunoscută

O profesoară de la Liceul German din Oradea a murit la Spitalul judeţean din Oradea. Jurnaliştii din presa locală scriu că femeia a ajuns la spital chiar în ziua în care a primit a doua doză din vaccinul Moderna, iar decesul acesteia s-a produs câteva zile mai târziu.

Reprezentanţi ai spitalului au declarat pentru jurnaliştii locali că în cazul femeii există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, excluzând orice legătură cu vaccinul.

 
Anunţul privind decesul fostei directoare a Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" din Oradea, Adriana Bunea, a fost făcut pe Facebook de către colegii acesteia. „Colectivul Liceului Teoretic German ”Friedrich Schiller” anunţă cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat”, au transmis cadrele didactice la la Liceul German Oradea.

Adrianei Bunea i s-a făcut rău luni, la câteva ore după ce a primit a doua doză din vaccinul Moderna, iar în aceeaşi zi a ajuns la spital. Conform sursei citate, în aceeaşi zi a fost vaccinat şi soţul profesoarei, care este de asemenea cadru didactic. 

Bihon.ro informează că profesoara a fost dusă la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea în stare de inconştienţă, în jurul orei 21:30. Avea pupilele dilatate şi o stare generală profund alterată. I s-a făcut dializă însă a suferit o insuficienţă multiplă de organe şi a murit câteva zile mai târziu, joi seară.

„Diagnosticul prezumtiv a fost intoxicaţie cu substanţă necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puţin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susţine sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situaţie, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”,  a declarat Adrian Traian Duşe, directorul Spitalului Judeţean, pentru Bihon.ro.

Profesor de fizică la rândul său, soţul femeii a relatat că, în ultimele două săptămâni, soţia sa avusese stări de rău repetate, fără precedent, similare unor crize de fiere.

 

Vizualizări: 2,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: