Social

Campioana României se impune la Târgu Jiu după un meci echilibrat

CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu echipa campioană a României, U BT Cluj Napoca, scor 72-87. Dimitrius Underwood a fost cel mai bun am al echipei noastre. Americanul a reușit 26 de puncte contra campioanei. 

Fanii au luat cu asalt Sala Sporturilor pentru a fi alături de CSM Târgu Jiu la ultimul meci din acest an. Iubitorii baschetului au avut parte de un spectacol de excepție, cele două echipe jucând la un nivel foarte ridicat. Meciul a început într-o notă de echilibru, cu un prim sfert în care cele două echipe au mers umăr la umăr și-au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Gorjeni au dat o replică extrem de solidă campioanei. Cu toate astea, clujenii au reușit să câștige prima secvență a meciului la limită, scor 22-21.

Sfertul doi a început tot sub semnul echilibrului, abia pe finalul sfertului doi gruparea ardeleană a reușit să încline balanța în favoarea sa. Oaspeții au câștigat și sfertul doi, scor 19-14, și-au intrat la vestiare cu un +6 pe tabelă, scor 41-35.

În sfertul trei echipa din Cluj a avut câteva minute de excepție, în care a reușit să se desprindă decisiv pe tabelă. Oaspeții s-au impus și în cea de-a treia secvență, scor 25-14, iar la general tabela indica 49-66, înainte de sfertul decisiv.

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au dominat ultimul sfert, în care au încercat să revină pe tabelă. Băieții lui Kresimir Basic, impulsionați în dese rânduri de suporterii gorjeni, s-au apropiat pe tabelă, dar Clujul, echipă experimentată și rodată în cupele europene, a resușit să gestioneze finalul de meci. Cu un Dimitrius Underwood, greu de oprit chiar și de puternica defensivă a ardelenilor, baschetbaliștii gorjenii au reușit să câștige ultimul act al meciului, scor 23-21. S-a terminat 72-87, la capătul unui meci spectaculos. 

Cel mai bun jucător al grupării gorjene a fost Dimitrius Underwood. Greu de oprit în acest meci, Dimitrius a totalizat 26 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. A fost urmat de Cameron Oluyitan, cu cea mai solidă prestație de la sosirea sa la Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 2p, Dimitrius Underwood 26p, Alexandru Berca 2p, Noam Weinberg 5p, Ethan Wright 9p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 17p, Jalen Dupree 2p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 9p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: