Eveniment

Urși, îndepărtați de jandarmi din localitățile gorjene

În ultima săptămână urșii și-au făcut apariția în mai multe localități din Gorj, oamenii sunând la 112 pentru a semnala prezența acestora. 

Animalele au fost semnalate mai ales în apropierea zonelor locuite, jandarmii fiind solicitați să intervină în astfel de situații din localitățile Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Alimpești și Prigoria.

Acțiunile jandarmeriei au avut ca scop  prevenirea și combaterea atacurilor urșilor asupra populației sau a bunurilor, utilizând mijloace acustice și vizuale pentru a alunga animalele sălbatice și a proteja comunitățile locale.

”La primirea unui apel SNUAU, care sesizează prezența urșilor în apropierea zonelor locuite din județul Gorj, echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj este direcționată imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor prin delimitarea zonei și desfășurarea de activități specifice pentru îndepărtarea animalului sălbatic. Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112”, au transmis reprezentanții jandarmeriei. 

Pe lângă acțiunile recente, au mai fost înregistrate cereri similare pentru îndepărtarea urșilor și în alte localități precum Schela și Turcinești.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: