Actualitate

O activitate din cadrul Termocentralei Turceni, desființată. Motivul! 

O activitate din cadrul Termocentralei Turceni a CE Oltenia a fost desființată. Este vorba de activitatea de control nedistructiv cu radiații penetrante.

Acum, compania energetică vrea să facă măsurători privind determinarea prezenței contaminării radioactive a zonelor controlate sau supravegheate, a utilajelor sau echipamentelor contaminate din cadrul Laboratorului CND și decontaminarea acestora. 

În caietul de sarcini aferent achiziției, reprezentanții societății au explicat motivul pentru care a fost desființată activitatea respectivă. ”Conducerea Sucursalei Electrocentrale Turceni a hotărât desființarea activității de control nedistructiv cu radiații penetrante din motive economice. După obținerea autorizației CNCAN de transfer și predarea materialelor nucleare deținute de societatea noastră ca deșeuri radioactive la RATEN ICN Pitești, în vederea obținerii autorizației CNCAN de dezafectare este necesară încheierea unui contract cu o firmă autorizată CNCAN pentru decontaminare a zonelor controlate/supravegheate și a spațiilor adiacente acestora din cadrul Laboratorului CND”, se arată în document. 

Societatea a alocat în acest sens circa 22 mii lei. Va fi încheiat un contract pe 3 luni. Însă, măsurătorile și, dacă este cazul, decontaminarea zonelor sau a echipamentelor ar urma să fie realizate în 8 ore de la punerea la dispoziție a laboratorului respectiv. 

Vizualizări: 2,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: