Actualitate

Petrom anunță investițiile de la CE Oltenia

OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia investesc 400 de milioane de euro în construcția a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulată de circa 450 MW.

„Ne-am propus ca până în 2030 să punem în funcțiune o capacitate mai mare de 1 GW de energie din surse regenerabile, inclusiv prin parteneriate. Prin asocierea cu CE Oltenia progresăm semnificativ spre acest obiectiv și împreună contribuim la tranziția energetică a României. Puterea instalată a celor patru parcuri fotovoltaice va spori cu o treime puterea totală instalată la nivel național de energie solară, care în prezent este de aproximativ 1,4 GW”, a precizat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie:

Circa 70% din investiții sunt finanțate prin Fondul de Modernizare.

Daniel Burlan, președinte al Directoratului CE Oltenia: „Implementarea în parteneriat cu OMV Petrom a celor patru parcuri fotovoltaice reprezintă un obiectiv important pentru societate, atât în ceea ce privește contribuția la tranziția energetică a României, cât și pentru implementarea măsurilor din Planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană”.

Parcurile fotovoltaice construite la Ișalnița, Tismana, Roșia și Rovinari vor furniza energie electrică sistemului energetic național începând cu 2024, anunță Petrom.

Alte patru parcuri fotovoltaice vor fi realizate de CE Oltenia în colaborare cu Tinmar Energy. 

 

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: