Actualitate

Daunele cauzate de Bankwatch, evaluate de un expert

Complexul Energetic Oltenia este decis să ceară daune celor de la Bankwatch România, pentru pierderile suferite în vară ca urmare a blocării Carierei Roșia.

La o primă estimare, daunele sunt evaluate la un sfert din producția carierei pe lunile respective. În cele două luni în care nu a avut voie să înainteze cu fronturile de lucru, excavatoarele au lucrat doar pe treptele inferioare, cu modificarea tehnologiei de lucru la limita siguranței.

Producţia Carierei Roșia este de 3.340.000 tone/an, în medie aprox. 278.300 tone/luna. Aceasta cantitate de cărbune produce o cantitate de energie electrica livrata în Sistemul Electroenergetic National, de 185.555 MWh/luna, respectiv 2.226.670 MWh/an.

Cei de la Bankwatch urmăresc închiderea totală a carierei, prin anularea acordului de mediu, ceea ce ar face imposibilă funcționarea termocentralei Rovinari. Tehnologic, Sucursala Electrocentrale Rovinari nu are posibilitatea de alimentare cu cărbune pe calea ferată din celelalte cariere ale CE Oltenia, alimentarea cu lignit a Sucursalei Electrocentrale Rovinari realizându-se din Cariera Roșia, Cariera Pinoasa şi Cariera Tismana direct, cu ajutorul benzilor transportoare. 

 

Vizualizări: 2,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: