Actualitate

Propunerea lui Burlan pentru ANRE

Grupurile pe cărbune care vor fi închise ar putea să rămână cu autorizație de mediu și licență valabile.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a mers cu această propunere la ANRE. “Am discutat la ANRE ca, în momentul în care oprim grupurile, fie că vrem, fie că nu vrem, pentru că la un moment dat o să fie nevoie să le oprim, să nu ne grăbim cu ridicarea autorizațiilor de mediu, să nu ridicăm licența pentru aceste grupuri”, a spus Burlan la o emisiune.

Acesta a explicat că respectivele grupuri ar putea fi reactivate când un grup activ devine indisponibil. “Poți să ai avarie la un grup pe care îl ai prevăzut în funcțiune și nu ai cu ce să îl înlocuiești”, a mai spus managerul CE Oltenia.

Reamintim că CE Oltenia a închis două grupuri anul trecut, respectiv grupul energetic Turceni 3 cu o putere instalată de 330 MW și grupul energetic Ișalnița 8 cu o putere instalată de 315 MW, fiind vorba de o retragere definitivă din exploatare, cu pierderea licenței.

CE Oltenia ar fi trebuit să închidă la 31 decembrie 2022 grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, ambele de câte 330MW, dar a obținut o păsuire de șase luni.

Vizualizări: 3,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: