Actualitate

Așteaptă concluziile anchetei din Defileul Jiului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, așteaptă concluziile anchetei după tragedia din Defileul Jiului, în care un șofer a murit după ce o stâncă desprinsă din versant a căzut pe mașina sa.

„Ieri am fost informat rapid. Transmit condoleanțe familiei. Știu că e o anchetă în desfășurare și nu aș vrea să intervin. Ce pot să spun e că pe acea zonă există plasă de protecție, atât cât permite. În zona de mai sus de zona cu plasă de protecție este rezervație, arie protejată, și acolo nu s-au putut face lucrări. Ancheta va da concluziile, dacă lucrurile nu au fost făcute conform legislației și sigur vinovații vor plăti. (...) Acesta zonă a fost semnalizată. Știu ca au fost lucrări în 2019, când s-au montat plase, sigur, nu a fost acoperita toată zona. Dacă va fi nevoie, vom aloca bani”, a spus ministrul Sorin Grindeanu.

„Ar fi nevoie de plase peste tot. Nu avem această situație în România în acest moment. (...) Ar fi absurd să spun că nu exista zone în care să nu existe acest risc”, a explicat Sorin Grindeanu și a adăugat că „încercăm să le acoperim. Evenimente de acest tip sunt tragice”.

Tragedia s-a produs, duminică, pe Defileul Jiului, în timp ce bărbatul de 56 de ani, împreună cu soţia, sora acesteia şi cumnatul, se întorceau de la mormântul lui Arsenie Boca.

 

Vizualizări: 1,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: