Social

Noi dotări pentru Spitalul Județean

Consiliul Județean Gorj a alocat noi sume de bani pentru echipamente medicale ce vor ajunge în cadrul Spitalului de Urgență din Târgu Jiu. În primă fază, vorbim de un ecograf ce va fi instalat în Unitatea de Primiri Urgențe.

E un ecograf Doppler color cu 4 sonde (cord, vase, abdomen și transesofagiană).  Pentru această achiziție, Consiliul Județean a alocat aproximativ 400 de mii de lei.

 

„În momentul de față, dotarea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă. Unele echipamentele din dotare sunt depășite fizic și moral. Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe, se impune dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, a următorului echipament: – Ecograf Doppler color cu 4 sonde (cord, vase, abdomen și transesofagiană)”, transmite instituția.

Pe lista noilor dotări este și o stație centrală monitorizare pacienți cu 8 monitoare pentru funcții vitale. Aceasta va ajunge în Secția Neurologie.

Vizualizări: 1,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: