Actualitate

Noi amenzi date de ITM Gorj

Inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, în perioada 15-20 ianuarie, un număr de 38 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât și domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. 

Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 120.500 lei și dispuse 107 măsuri obligatorii de intrare în legalitate.

 Având în vedere gravitatea ultimelor evenimente de muncă înregistrate la nivelul județului Gorj, George Romanescu, inspectorul șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, atrage atenția atât angajatorilor, cât și salariaților, să respecte cu strictețe prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.  

Inspectorii de muncă vor continua acțiunile de control și de monitorizare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă dispuse în controalele anterioare. 

„Reamintim faptul că măsurile trasate nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate”, a anunțat șeful ITM Gorj.

 

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: