Politică

Violența domestică, subiectul principal al conferinței naționale a femeilor din PSD

Una dintre problemele acute cu care se confruntă România la momentul actual a fost abordată în cadrul Conferinței Naționale "Fii o voce, nu o victimă", organizată de OFSD Gorj.

Evenimentul s-a bucurat de popularitate, nu mai puțin de 12 organizații ale femeilor din PSD participând la conferință, conform declarațiilor președintelui OFSD Gorj, Anca Bordușanu:

„Conferința Națională „Fii o voce, nu o victimă!”, organizată de OFSD Gorj, cu participarea a aproximativ 1.000 de doamne și domnișoare, a însemnat un moment zero de la care trebuie să plecăm în încercarea de a diminua numărul cazurilor de violență domestică.

Ceea ce trebuie să înțelegem este că violența domestică nu este doar o problemă a victimelor. Este o problemă a întregii societăți.

Trebuie să lucrăm la prevenirea violenței domestice, să ne educăm copiii, tinerii, despre ce înseamnă relații sănătoase și despre respectul reciproc. Este nevoie să combatem stereotipurile și să promovăm egalitatea de gen.

Alături de echipa PSD Gorj, care ne sprijină și susține, au participat:  

- Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse;

- Rovana Plumb, europarlamentar;

- Monica Săsărman, Secretar de stat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;

- Monaliza Cîrstea, director Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați;

- Maya Teodoroiu, vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților;

- Maria Lazăr, Secretar general OFSD.

Evenimentul a fost susținut și de prezența colegelor din țară: OFSD Vâlcea, OFSD Mehedinți, OFSD Dolj, OFSD Olt, OFSD Brașov, OFSD Cluj, OFSD Câmpia Turzii, OFSD Cluj-Napoca, PSD Huedin, OFSD Alba, OFSD Timiș, PSD Bistrița-Năsăud.

Mulțumesc din suflet tuturor colegelor din OFSD Gorj pentru contribuția la organizarea acestui mare eveniment, care a reușit să pună organizația noastră pe harta cu cele mai puternice organizații din țară.

A însemnat multă muncă, seriozitate și implicare, calități care ne definesc, ca organizație.

Mulțumim tuturor pentru prezență!”

Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: