Actualitate

Cinci drumuri județene intră în modernizare

Veste bună pentru gorjeni. Cinci drumuri naționale vor fi asfaltate. De lucrări se ocupă Consiliul Județean Gorj, care a demarat deja licitația pentru aceste drumuri. Valoarea lucrărilor se apropie de 180 de milioane de lei. 

 

Banii pentru asfaltarea acestor drumuri vin prin Programul Național de Investiții Anghel Saligni.

 

Mai exact, vor fi asfaltate drumurile județene 663, 672C, 672B, 665A și 664A, astfel: DJ 663 cu originea în DN 66 (E79), ce traversează localitățile Dâmbova - Cârbeşti - Tâlveşti – Urecheşti, DJ 672C cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Tălpăşeşti - Stroieşti - Răchiţi – Runcu până în DN 67D, DJ 672B ce traversează localitățile Ursați -Frătești-Suseni, DJ 665A cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Bălăneşti - Voiteştii din Vale - Grui, până în DJ 665 și DJ 664A cu originea în DJ 664, ce traversează localitățile Turcineşti - Rugi - Curpen - Stăneşti - Ursaţi, până în DJ 672B.

 

Se vor asfalta aceste șosele, dar lucrările vor fi mai ample de atât și vor cuprinde reabilutarea podurilor, podețelor, amenajarea de rigole și șanțuri de colectare și dirijare a apelor pluviale, semnalizarea rutieră, piste pentru bicicliști, trotuare, stații de transport în comun, parapeți de protecție, precum și realizarea unui pod nou.

 

“Prin finalizarea acestor lucrări de reabilitare infrastructură rutieră de interes județean locuitorii din zona drumurilor, vor beneficia de condiții optime de deplasare rutieră, fără a întâmpina greutăți în deplasările zilnice în anotimpurile ploioase”, transmite Consiliul Județean Gorj.

Vizualizări: 2,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: