Actualitate

Contestații după selecția pentru Directoratul CEO: „Bătaie de joc!”

Vor să conteste modul în care s-a făcut selecția pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Mulți dintre candidații care au susținut prima probă se declară nedreptățiți după ce, pe surse, a apărut în spațiul public că doar trei din 35 au fost buni să rămână în competiție. Coincidență sau nu, cei trei sunt și acum la cârma companiei.

Primul care a anunțat că va contesta această selecție este Gabriel Giorgi. El a fost în Consiliul de Supraveghere și acum conduce Medserv Min. Spune că a primit un email la miezul nopții în care a fost anunțat că n-a fost selectat pentru etapa următoare.

“Mi se pare o bătaie de joc”, a reacționat Gabriel Giorgi la Radio Infinit. „Vineri noaptea, pe la 12 jumătate, am primit un mail din partea firmei de recrutare în care mi s-a transmis că nu am fost acceptat în etapa a doua. Eu mă îndoiesc că dintre cele 35 de persoane care au fost intervievate nu s-au găsit 10 persoane care să poată să facă parte din etapa a doua de selecție. Mie, personal, mi se pare o bătaie de joc. Se aruncă banii pe fereastră pentru că firma de recrutare nu are competențe ca să stabilească cine e competent să facă parte din Directorat și cine nu”, a declarat Gabriel Giorgi.

Și nu e singurul care va contesta modul în care s-a făcut selecția. Giorgi se îndoiește și că firma care recrutează directorii știe ce face sau taie oamenii de pe listă doar în funcție de carnetul de partid. „O să fac o contestație. O să facă toți ceilalți. Sunt mulți care îndeplineau condițiile să intre pe lista scurtă. Șerban Predescu, Vali Tatomir, Doru Mocioi sunt multe alte nume care puteau să fie pe lista scurtă. Mai mult, eu mă prezint la costum iar persoana respectivă se prezintă cu un pulover aruncat pe el, ca pe ultimul om, dați-mi voie să am rezerve maxime față de această firmă care face recrutarea. Are loc pe lista scurtă o persoană care a făcut numai rău Complexului Oltenia și vedeți ce se întâmplă la Cariera Roșia după ce a manageriat-o atât de bine și nu au loc persoane care au un background solid”, a mai spus Giorgi la Radio Infinit.

Tot aici, a comentat și așa-zisa selecție și deputatul Mihai Weber. „E cam ciudată. Din toți, din zeci de candidați, s-a nimerit să rămână doar existenții. Nu prea cred în coincidențele astea flagrante. Numai PNL are profesioniști în energie. O să fie mulți nedreptățiți și vor contesta”, a declarat Mihai Weber.

Potrivit unor surse, doar trei candidați au fost girați de conducerea liberală de la Ministerul Energiei și au rămas în cursa pentru Directoratul companiei. Dan Plaveti – actualul președinte al Directoratului, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu. Nici cei din companie, nici Ministerul Energiei și nici firma de recrutare nu au comunicat oficial nimic despre această selecție.

Vizualizări: 3,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: