Actualitate

Muncă la negru la un service auto din Tismana

Un angajator cu sediul social în orașul Tismana, având domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru „muncă la negru”. 

Acesta a fost depistat de inspectorii ITM Gorj având la lucru o persoană pentru care nu avea încheiat contract de muncă. 

Săptămâna trecură, inspectorii de muncă din Gorj au efectuat 70 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. 

Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 216.500 lei, dintre care 40.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. 

Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 68 de măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

,,Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a anunțat George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: