Politică

Weber: Trebuie făcute angajări pe perioadă nedeterminată

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, spune că la Complexul Energetic Oltenia trebuie făcute angajări pe perioadă nedeterminată. “Dacă omul este angajat pe perioadă determinată, nu va fi motivat”, a spus Weber.

Circa 1.500 de salariați au contract până la 31 decembrie 2022, iar managerul companiei a anunțat că vor fi prelungite cu doar șase luni. “Pe perioadă nedeterminată nu vom putea face aceste contracte, pentru că avem un plan de restructurare în baza căruia societatea beneficiază de aproximativ 2,6 miliarde de euro, unde sunt prevăzute măsuri pe care trebuie să le raportăm din șase în șase luni”, a fost declarația managerului Daniel Burlan.

“Planul de restructurare nu mai are nicio valoare acum”, susține în replică Mihai Weber. “Acest plan trebuie renegociat, rediscutat. Trebuie o comisie interministerială, condusă de ministrul Energiei, să discute această problemă la Comisia Europeană”, a mai spus Weber.

Punctul de vedere este susținut și de liderii sindicali din CE Oltenia, care cred că noii salariați ar trebui angajați cu contract pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulți au avut nevoie de câteva luni să învețe “mersul” prin cariere sau termocentrale și ar fi o prostie să fie dați afară abia când încep să fie de folos.

 

Vizualizări: 2,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: