Politică

A făcut bine Burlan intrând în conducerea PNL Gorj?

Șefii Complexului Energetic Oltenia au fost numiți în ultimii ani pentru mandate de câte două sau patru luni. Pretextul a fost că selecția unor directori pe patru ani se va face după aprobarea planului de restructurare.

În fapt, s-a dorit controlul total pe aceștia, pentru a aproba toate aberațiile din planul de restructurare, inclusiv cea privind încheierea de contracte de vânzare a energiei pe mai mulți ani, exact înainte de explozia prețurilor.

Acum a început selectarea supraveghetorilor pe patru ani, iar undeva în primăvară va începe selectarea Directoratului. Deși teoretic selectarea se face pe bază de competență, am văzut cu toții că această competență depinde de carnetul de partid și de gașca în care ești.

De exemplu, avocatul liberal Nicolae Bobu a fost competent să fie supraveghetor pe vremea lui Dan Vîlceanu, după care nu a mai fost. Și, spun o grămadă de surse, în curând nici Gigel Jianu, liberal din aceeași grupare politică, nu va mai fi competent să ocupe locul în Directorat.

Asta deși toți directorii și toți supraveghetorii din ultimii ani au făcut ce li s-a spus, ca să prindă contractul pe patru ani. Dar asta depinde de cum va arăta guvernarea în primăvară, când teoretic se face transferul de premier de la PNL la PSD. Unii zic că iasă PNL de la guvernare, alții că pleacă PSD, alții că rămân împreună...

Președintele Directoratulu Complexului Energetic Oltenia a intrat zilele trecute în conducerea PNL Gorj. O fi făcut bine? Dacă PNL va fi la butoane când se va face selecția Directoratului pe patru ani putem spune că a fost ispirat, dacă va fi PSD... poate îl vedem schimbând culoarea politică.

Vizualizări: 3,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: