Actualitate

Burlan: Trebuie să asigurăm un program de funcționare la șapte zile

Minerii care vor lucra la descopertă vor avea program de șapte zile pe săptămână, a anunțat conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Totul pentru a crește anul viitor producția de cărbune, dar și anul acesta. “Am identificat posibilitatea creșterii de producție la cărbune cu 900.000 de tone, cu care vom produce energie în unul din grupurile aflate în rezervă la Turceni sau Rovinari”, a spus managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, la Gorj TV.

Ar mai fi nevoie de sprijin de la guvern, pentru scoaterea din circuitul silvic a unor păduri. “În ceea ce privește asigurarea frondurilor de lucru, avem acte normative care ne-au permis accesul, mai urmează în mai - iunie alte acte normative pentru scoaterea din circuitul silvic”, a mai spus Burlan.

Va fi mărit și ritmul de lucru, susține managerul CE Oltenia: “Trebuie să mărim ritmul de funcționare la excavatoarele la lucrează la descopertă, asta înseamnă că trebuie să le asigurăm un program de funcționare la șapte zile, înseamnă un necesar suplimentar de personal”.

Compania și-a propus să angajeze 600 de persoane pe perioadă determinată.

Vizualizări: 5,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: