Social

Motru: Centrală pe gaze în loc de cărbune, la UATAA

Motrenii vor avea o centrală pe gaze ce ar urma să înlocuiască lignitul pe baza căruia funcționează Uzina de Agent Termic. E un proiect depus de aproape trei ani la Ministerul Fondurilor Europene și acum au fost anunțate finanțările. Municipiul Motru va încasa zece milioane de euro pentru noua investiție.

 

În primă fază, Primăria și UATAA trebuie să facă un studiu de fezabilitate și au la dispoziție trei luni.

 

“E vorba de o centrală nouă pe bază de gaz pentru a putea rezolva problemele pe partea de mediu. În 2020 – 2021, când am depus o astfel de solicitare, toată lumea spunea că e proiect SF care nu se poate realiza. Am fost la Ministerul Fondurilor Europene și am primit vestea că Motru va primi 10 milioane de euro pentru această investiție. E singura variantă de a putea avea sistem de termoficare funcțional, dar ne și responsabilizează. În trei luni, trebuie să realizăm studiul de fezabilitate pentru a demara procedura de licitație pentru a putea demara investiția. Mi-am luat angajamentul că voi face acest lucru. La Minister, a venit și directorul UATAA”, a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega.

 

Cele 10 milioane de euro sunt fonduri europene. Autoritățile țintesc acum un alt proiect prin care să modernizeze rețeaua de distribuție a agentului termic.

 

La Uzina de Agent Termic din Motru, sunt racordate aproape cinci mii de apartamente, școli, spitalul și instituțiile publice din oraș.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: