Social

Deficit de personal la o primărie din Gorj

E o perioadă aglomerată pentru primarii care se zbat să modernizeze localitățile pe care le conduc. La Peștișani, e mare nevoie de personal, dar angajările sunt blocate. Edilul Cosmin Pigui spune că se descurcă cu greu la capitolul licitații, proiecte și achiziții pentru că de toate se ocupă un singur om.

 

Primarul adaugă că ar mai trebui oameni ca să meargă treaba mai repede și să nu există riscul să se piardă bani, dar nu se pot face angajări.

 

„Nu ne vedem capul de licitații, de proiecte noi. pregătim documentații. Sunt 15-16 proiecte noi. Avem 6 finanțări care trebuie licitate. Nu facem față nici cu licitațiile. Nu poți cu un angajat al primăriei să faci și parte de licitații, și achizițiile, și proiecte. E complicat ca o singură persoană să facă această procedură. Ar fi nevoie de angajări. Se discută mult de fonduri, de primării. Sunt primării care n-au proiecte. Acolo trece luna, întind mâna, iau banul, dar sunt și primării unde se muncește. Te omoară numărul de personal mai ales atunci când sunt fondurile, proiectele. Și dacă nu ai cu cine să lucrezi, pierzi banii”, a declarat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: