Politică

Mită de peste jumătate de milion de lei la Consiliul Județean Hunedoara

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Tiberiu Balint a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit de la un om de afaceri peste jumătate de milion de lei, pentru prelungirea unui contract de lucrări. Pedeapsa primită este de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi amendă.


Conform DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei în cazul lui Tiberiu-Ioan Balint, la data faptei vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru luare de mită, şi SC City Park Solution SRL, pentru complicitate la luare de mită.

 
 
Potrivit DNA, în octombrie 2013 fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara ar fi cerut de la un om de afaceri suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuţie de lucrări încheiat cu instituția, în condiţiile în care el nu avea vreo dispoziţie de delegare emisă în acest sens.

Ulterior, în perioada noiembrie 2013 - mai 2014, după semnarea actului adiţional, Balint ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranşe, suma totală de 510.000 lei, reprezentând costul unor presupuse servicii de consultanţă de care ar fi beneficiat omul de afaceri".

În acest caz s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 510.000 de lei, virată de Balint în contul bancar al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

 
Prin acord de recunoaștere a vinovăției, s-au stabilit: 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni şi interzicerea unor drepturi, amendă în sumă de 7.500 lei şi interzicerea de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o durată de un an.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.
 

Vizualizări: 1,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: