Actualitate

Minerii și energeticienii primesc noul guvern cu proteste

Cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia au solicitat Primăriei Târgu Jiu autorizarea a încă patru proteste. Revendicarea minerilor și energeticienilor este aceeași din februarie încoace, de când protestează, și anume pensionarea la 52 de ani.

Protestele vor avea loc în zilele de 26 și 28 octombrie și 2 și 4 noiembrie. “Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu modul de aplicare al legii nr. 197/2021 cât și cu privire la perspectiva producerii energiei electrice pe bază de cărbune”, se arată în solicitarea semnată de liderii federațiilor sindicale.

Condițiile de participare la protest sunt însă diferite. Pot participa cel mult o sută de persoane, toate cu certificat verde. Va trebui de asemenea purtată masca pe toată perioada protestului, dar și păstrată distanța între participanți.

Reamintim că minerii și energeticienii care au depus deja dosarele de pensionare în baza noii legi au primit decizii de respingere. Casele de pensii susțin că nu poate fi asimilată perioada lucrată până acum condițiilor speciale, pentru a fi aplicată reducerea de până la 13 ani a vârstei de pensionare, ci doar perioada lucrată după l8 august 2021, când a intrat în vigoare legea.

România are în prezent un guvern interimar condus de Florin Cîțu, dar ar putea avea în câteva zile un guvern cu puteri depline, condus de Nicolae Ciucă.

Vizualizări: 3,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: