Actualitate

Minerii și energeticienii CEO, încăierare pe paginile de socializare

Tot ce vedeți mai jos este rezultatul politicii duse de șefii CEO, de liderii sindicali și de guvernele de dreapta și stânga care au pus pe butuci cel mai mare angajator din Oltenia.

Din cauza faptului că Legea 197 se vrea folosită și de cei care nu au lucrat efectiv în producție – dar pentru care niciun lider sindical și niciun politruc nu a făcut nimic, lăsând salariații TESA cu totul descoperiți în fața restructurării – au început jignirile între mineri și energeticieni. 

Totul a plecat de la un comentariu al unui salariat din carieră care a început să arunce cuvinte grele energeticienilor. 

Cel mai probabil este un năduf mai vechi, din timpurile în care minerii aveau salarii mult mai mici decât energeticienii.

Iată și răspunsurile care nu au întârziat să apară:

 

”Sunt frustrări ale unui om. Așa eram și eu "educat" că cei cu condiții mai bune de muncă "ne asupresc". Sunt un om care am pornit de la descărcări, mașinist combustibil. A urmat termomecamica partea de jos a unui cazan. Apoi birouri tehnic, urmărire reparații etc. Sunt printre putinii care am trecut prin aproape toate funcțiile din termo. Pot sa trag o concluzie avizată. Toate meseriile, funcțiile sunt complementare. Nu se poate fără electricieni, tablotari, ingineri. Tablotarii au pornit tot de jos, nu au fost din prima zi la "pupitru". Minerii nu ar însemna ceea ce sunt fără energeticieni. Toți sunteți importanți, sigur, urmând o scară a ierarhiei. Fără ierarhie e haos. Cam ce trăim acum. Fiecare se crede buricul....”, a scris cineva.

 

”Ai dreptate, fiecare a fost o “veriga” in acest lant al productiei de energie electrice, cu ajutorul combustibilului solid (carbune) incepind de la serviciu administrativ pina la director”, este un alt comentariu.

 

”Așa a fost, așa e normal să fie. Să mă ierte economiștii, maiștrii, tehnicienii, etc. Fiecare a avut rolul lui. Ca politica a distrus echilibrul asta e altă discuție”, a comentat un salariat.

 

”Corect. Este împământenită in mod eronat ideea că doar munca fizică poate fi numită muncă. Le-am experimentat pe toate și munca ce presupune atenție sporită te obosește cel mai mult. Ca să înțeleagă toată lumea ideea, luați ca exemplu orice muncă fizică la țară si(sau) la serviciu și comparați cu a conduce 1000-1500 km in timp de o zi!”, a comentat un salariat.

 

”Sunt de acord cu dumneavoastră, dar la termocentrala Mintia toti birocrații au ieșit la pensie cu grupa specială   ”; ” Fiecare cu pregătirea lui. Am lucrat 30 de ani în cariera și nu prea sunt locuri călduțe, poate doar în imaginația ta”; ” Când am venit prima oară la mori am zis că e iadul pe pământ, dar apoi m-am acomodat”, sunt alte comentarii.

”Nu stiu cât de bun meseriaș a fost, dar stiu că umbla cu sindicaliști lu peste. Un batjocoritor ș-un mistocar, mereu umbla cu fofârlica. Poate mă însel eu, dar comentariul dumnealui lămurește caracterul”; ”Fără acele persoane nu poți produce curent, prietene, la lopată și tîrnacop se descurcă și ăia necalificați”, sunt alte comentarii.

Le-am prezentat și pentru că fiecare are dreptatea lui, dar și pentru că lipsa de unitate a dus compania și salariații în situația de acum.

 

Vizualizări: 4,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: