Actualitate

Grup pe cărbune, trecut în rezervă în plină iarnă

Ultimul grup funcțional al termocentralei de la Ișalnița este prevăzut să intre în rezervă tehnică în plină iarnă, mai exact la finalul acestui an.

Ar fi al doilea grup intrat în rezervă tehnică, după cel de la Turceni, care a primit acest statut în iunie 2023 și de atunci nu a mai fost pornit. 

Grupurile Complexului Energetic Oltenia, aflate în rezervă tehnică, sunt luate în calcul de guvern, în cadrul programului pentru iarnă. “În vederea estimării producției, au fost avute în vedere unitățile de producție existente, cele puse în funcțiune în cursul anului 2023 (231 MW, în principal pe bază de producție din surse regenerabile), precum și grupurile scoase din funcțiune în anul 2023 (2 grupuri de 330 MW ale Societății ”Complexul Energetic Oltenia” S.A.)“, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

La Ișalnița ar trebui construit unul din cele două grupuri pe gaze ale CE Oltenia, dar proiectul este mult întârziat. Grupul ar fi trebuit să funcționeze peste doi ani și patru luni, dar construcția nici nu a început.

Vizualizări: 2,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: