Actualitate

Fondul Proprietatea va avea doar 7,37% din acțiunile CEO

Acționarul minoritar care a pus, de-a lungul timpului, mari și multe probleme Complexului Energetic Oltenia, prin opoziția pe care a făcut-o mai ales cu privire la retehnologizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari, va rămâne în final doar cu 7,37% din acțiunile pe care le deține la CE Oltenia. FP a votat, în general, împotriva oricăror investiții pe care le propuneau directoratele companiei. Deși minoritar, Fondul Proprietatea a contribuit masiv la ceea ce numim acum dărâmarea CEO.

Și asta pentru că nu participă la nicio majorare de capital, măsuri impuse prin planul de restructurare a companiei. Fondul Proprietatea se ține departe de planurile guvernului stabilite pentru Complex, în privința afacerilor verzi puse la cale de ultimele guverne, neavând nicio contribuție în numerar.

Așa că, Fondul Proprietatea nu a participat la majorarea de capital cu terenurile a Complexului Energetic Oltenia, reducându-şi astfel participaţia la 11,81%, de la 21,5%, relatează o publicație centrală.

Astfel, în cadrul AGA din data de 29 august 2023 a fost aprobată majorarea de capital social a CEO cu valoarea terenurilor în valoare de 41 milioane EUR (204 milioane Lei), prin emisiunea a 20.346.788 acțiuni noi la o valoare nominală de 10 Lei pe acțiune, în favoarea Ministerului Energiei.

Ca urmare a implementării acestei majorări de capital cu valoarea terenurilor, având în vedere că Fondul nu intenționează să contribuie cu aport în numerar, participația Fondului în CE Oltenia va scădea la 11,81% în timp ce participația Ministerului Energiei va crește la 87,48%, potrivit FP.

Conform planului de Restructurare, care prevede și o contribuție la capitalul social în numerar, CE Oltenia a convocat o AGA pentru data de 28 septembrie 2023 pentru aprobarea unei operațiuni de majorare de capital social. În cazul în care Fondul nu va participa, participația Fondului în CE Oltenia este estimată să scadă la 7,37%.

Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: