Actualitate

Dă ca sigură prelungirea termenelor prevăzute în Planul de Restructurare

Liderii de sindicat sunt optimiști și cred că termenele prevăzute în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia o să fie prelungite.

Optimismul sindicaliștilor vine după discuțiile pe care le-au purtat săptămâna trecută la Ministerul Energiei în grupul de lucru. La întrevederea respectivă a participat și Sebastian Burduja, iar ministrul le-a dat asigurări reprezentanților salariaților că lucrează cu cei din conducerea companiei energetice la aspectele care urmează să fie puse pe masa Comsiei Europene.

Jan Popescu crede că o să mai fie nevoie de energia produsă pe bază de cărbune cel puțin până în anul 2032. „Eu spun că energia produsă pe bază de cărbune trebuie să fie și după anul 2032, iar astăzi, toată lumea privește cu încredere, se pare că, parteneriatul cu Ministerul Energiei condus de Sebastian Burduja și conducerea companiei, ne duce într-o zonă în care se va prelungi acest Plan de Restructurare cu 2-3 ani. Asta înseamnă că, cel puțin o mie de oameni vor ieși la pensie după anul 2032”, a anunțat unul dintre liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia”, Jan Popescu.

Doar că liderii sindicali sunt optimiști și în cele mai negre momente, dar mineritul se închide pas cu pas, conform planului. Mai sunt doar doi ani și patru luni până când totul va fi închis sau în rezervă tehnică.

Vizualizări: 2,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: