Social

Spitalul, fără linie de gardă la Cardiologie

Spitalul din Târgu Jiu anunță că nu mai poate fi asigurată garda la Cardiologie, după ce doi cardiologi şi-au dat demisia și doi au ieşit la pensie. 

„În ultima perioadă, am avut doi medici cardiologi care au intrat la pensie şi, de asemenea, doi medici cardiologi care au încetat activitatea prin demisie, atât din linia de gardă, cât şi din activitatea curentă. Contractele dumnealor vor înceta pe data de 6 iunie. De asemenea, 5 medici din cei 7 care efectuau gărzi şi-au încetat contractele individuale de muncă pentru asigurarea continuităţii liniei de gardă, drept urmare, din data de 20 mai, nu o să mai putem întocmi graficul de gardă pe specialitatea cardiologie”, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu. 

Spitalul a scos la concurs posturi de cardiolog. „Am scos posturi la concurs, trei posturi, un post de medic rezident în specialitatea Cardiologie, un post de medic primar şi un post de medic specialist, dar din nefericire au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei 34 şi s-a blocat şi pentru alte posturi, că nu erau singurele scoase la concurs. Şi aici considerăm că ar trebui făcut ceva la nivel naţional, ca şi noi mai sunt alte spitale care au nevoie de oameni, au nevoie de medici în principal”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Până la rezolvarea problemei, spitalelor din zonă li s-a transmis să nu mai redirecționeze pacienți către Târgu Jiu.

 

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: