Social

Crește taxa pentru pescari

Taxa pentru pescuit a fost majorată la 240 de lei pentru anul 2024. E o creștere de 25%. Ședința în care s-a mărit taxa pentru pescari a fost una tensionată și s-a lăsat cu demisii. Claudiu Fiu, în semn de nemulțumire față de noile tarife, a demisionat din postul de vicepreședinte al Asociației Pescarilor din Gorj. 

"A avut loc ședința de Consiliul Director-Ajvps Gorj. A fost discutat bugetul și în urma discuțiilor a fost stabilita, prin vot majoritar, ca taxa de membru pescar sa fie crescuta de la 190 la 240 lei/2024, adică o creștere de 25% (50lei). Varianta propusa de mine, și cu care eu consider ca încheiam bugetul a fost respinsă la limita, în aceste condiții ma vad nevoit sa fac un pas in spate și sa rămân doar membru în Ajvps Gorj. Las asociatia cu un buget de 7 miliarde stransi de la 4.000 membrii pescari, o strategie stabilă de populare care va continua și pe viitor. Ca numar de pescari și buget suntem pe primele locuri din țară, și asa îmi doresc sa rămână și pe mai departe", e anunțul făcut de Claudiu Fiu.

Anunțul a stârnit revolta pescarilor. "Rușine să le fie! Nu fac nimic de banii ăstia", a reacționat un gorjean. "De la anul, voi pescui la Dunăre, pe Olt. Nu mai vizez permisul la noi", a spus un alt pescar.

Cât privește vânătorii, aici cotizația a fost stabilită, pentru anul viitor, la 1.950 de lei.

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: