Social

Spitale pline de sărbători

Mulți gorjeni petrec sărbătorile de iarnă în spital. Unii s-au externat mai devreme dacă le-a permis starea de sănătate, dar mulți încă sunt pe patul de spital. Pentru ei, unitățile medicale au pregătit un meniu mai special în aceste zile.

La Novaci, de exemplu, încă sunt zeci de pacienți internați. Mulți sunt copii. „Peste 70% e gradul de ocupare al spitalului. Sunt pacienți pe toate secțiile, de la Recuperare, cronici, Chirurgie, Medicină Internă. Surprinzător, a crescut foarte mult numărul copiilor internați în Pediatrie. Am avut 21 de pacienți câteva zile la rând. Și avem 25 de paturi la Pediatrie. Am mai făcut și externări. Cei care au putut pleca și le-a permis tratamentul, am făcut externări”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.

Cine a avut ghinionul să rămână în spital de sărbători, va primi și un meniu mai diferit. Va include cozonac, cotlet de porc, grătar, sarmale, portocale, prăjituri în funcție de regimul fiecărui pacient.

„Pentru cei rămași, este meniu de sărbătoare și de Crăciun, și de Revelion. Încercăm să facem să nu simtă că sunt în spital chiar dacă sunt internați”, a mai explicat directorul spitalului.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: