Actualitate

Miner: E greu să treci dintr-o dată la altfel de viață

Salariații din minerit și energie care se pensionează la 52 de ani spun că le este greu să se adapteze la o viață fără atâta muncă.

Pe de altă parte, oamenii nu susțin revenirea pensionarilor la muncă, ci angajarea unor tineri. “Dacă au pensii suficiente n-ar avea niciun motiv să mai vină. Chiar dacă e greu ca dupa 30-35 de ani de viață activă sa treci dintr-o data la o viață altfel, tot trebuie să te gândești la sănătatea ta ca om”, a comentat Mircea Gherendi pe o pagină de socializare.

“Eu puteam lucra cât voiam cu pensie și salariu, fără să știe nimeni, dar am ales pensia, că eu am coloană, nu sunt avar”, a comentat un miner care se bucură de liniște, după anii de stres.

Sunt și pensionari supărați pe sistemul politic, care a distrus tot. “Toată viața oamenii aleargă dupa bani... Eu nu mai vreau să muncesc pentru un stat corupt, nu vreau să mai susțin lichelele din politică, din sănătate, nu vreau să mai plătesc impozit pe muncă. Acum muncesc doar pentru mine”, a comentat Constantin Vilnoiu.

Oricum, pe măsură ce minerii și energeticienii se pensionează, viața celor rămași la muncă devine tot mai grea. Sunt salariați care acoperă mai multe posturi, anumite lucrări nu se mai fac din lipsă de oameni, iar mersul la muncă devine tot mai riscant la CE Oltenia.

Vizualizări: 2,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: