Actualitate

Cum putea CEO să evite plata certificatelor de CO2

Complexul Energetic Oltenia ar fi putut evita situația în care plătește sute de milioane de euro pentru certificatele de CO2. Acest lucru ar fi fost posibil dacă ideea lui Laurențiu Ciurel ar fi fost pusă în practică în urmă cu aproape 10 ani.

Cei care au apelat la un astfel de proiect au fost însă nemții, care au folosit tehnologia de captare a CO2 prin niște pungi speciale. Cu toate că situația companiei energetice nu este una tocmai roz, oamenii își doresc în continuare să-și desfășoare activitatea în cadrul producătorului de energie pe bază de cărbune.

Deputatul Partidului Național Liberal Gorj, Gheorghe Pecingină, afirmă că a rămas consternat de câte telefoane a primit pentru angajarea anumitor persoane în cadrul CEO.

 

„Eu sunt consternat de faptul că primesc telefone pentru angajări la CEO, deși le-am spus că nu mă ocup cu asta. Eu am avut discuții legate de ceea ce se întamplă în Germania, m-am informat, au luat niște măsuri pe decarbonare care puteau fi luate și la noi dar nu i-au fost aprobate lui Laurențiu Ciurel în perioada cu olandezii, cu pungile acelea de captare, asta au făcut nemții. Că este eficient sau nu, au luat niște măsuri. La noi, n-am fost în stare. Noi am aprobat atunci când au fost aceste idei și uite suntem acum cu certificatele”, a declarat deputatul Partidului Național Liberal Gorj, Gheorghe Pecingină. 

 

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: