Eveniment

Miner condamnat după ce a condus băut

Un bărbat din comuna gorjeană Cătunele, de profesie mașinist în carieră, a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, după ce a condus băut. 

Acesta a fost oprit de polițiștii din Motru, în după-amiaza zilei de 18 martie, în timp ce se deplasa pe drumul comunal DC 108, cu un autoturism marca Hyundai Accent. În urma testării cu alcooltestul, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, avea în sânge cantitatea de 1,46g % alcool pur la 15:30 și 1,31 % alcool pur la 16:30. 

Șoferul imprudent le-a spus anchetatorilor că în momentul în care a fost oprit în trafic de oamenii legii se întorcea de la locuința fratele său, pe care îl vizitase și unde consumase un litru de bere.

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că acesta nu are antecedente penale. ”În ceea ce priveşte necesitatea aplicării pedepsei, instanţa constată că, în cauză sunt îndeplinite condiţiile art. 83 C. pen., pedeapsa stabilită fiind mai mică de 2 ani închisoare, respectiv 1 an închisoare, inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, acesta şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii iar în raport de persoana inculpatului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

Astfel, pe parcursul termenului de supraveghere, care este de 2 ani, va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, preț de 60 de zile, în cadrul primăriei Cătunele sau la școala din localitate.

Hotărârea pronunțată în 6 octombrie de Judecătoria Motru nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

 

Vizualizări: 3,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: