Actualitate

Mii de suspiciuni privind furtul de energie

Distribuţie Oltenia a organizat din aprilie până în iunie un număr de 5.233 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.

În cele şapte judeţe în care operează compania, au fost verificate 5.233 de locuri de consum şi au fost identificate 356 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite astfel: Argeş – 55 de cazuri, Dolj – 125 de cazuri, Gorj – 10 cazuri, Mehedinţi – 26 de cazuri, Olt – 67 de cazuri, Teleorman – 51 de cazuri şi Vâlcea – 22 de cazuri.

„Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale şi pierderi de vieţi omeneşti şi are impact direct asupra calităţii alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Peste 5.233 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie – iunie 2023. Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii companiei precizează că sustragerea de energie constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: