Politică

Iordache a aflat ce pregătește guvernul. Îndeamnă liderii din CE Oltenia să reacționeze

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a reușit să afle ce cuprinde pachetul social pentru mineri și energeticieni, de care a tot spun ministrul Energiei, Virgil Popescu, fără să dea detalii.

Iordache este revoltat, pentru că salariații CE Oltenia vor fi sprijiniți doar doi ani după concediere, iar cei de la Hunedoara patru ani. Memorandumul Ministerului Energiei prevede că persoanele disponibilizate din CEO vor beneficia, timp de 24 de luni, de sume maxim egale cu salariul mediu net pe economie, în timp ce angajații altor companii vor primi venituri de completare până la 48 de luni.

Iordache le cere liderilor sindicali să reacționeze. „Din informațiile pe care le am, OUG care va stabili plățile compensatorii va fi înaintată spre aprobare săptămâna viitoare. Transmit un mesaj liderilor de sindicat să nu permită această nouă nedreptate, să lupte pentru veniturile angajaților și menținerea în funcțiune a grupurilor energetice de la Turceni și Rovinari, până în 2030. Au tot sprijinul meu în demersurile pe care le întreprind în acest sens“, a spus senatorul PNL, Ion Iordache. 

Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: