Actualitate

Licitație de sute de milioane de euro la Nuclearelectrica

Nuclearelectrica a scos la licitație “Servicii de management de proiect, asistenţă tehnică, consultanţă şi formare a personalului, necesare pentru pregătirea şi implementarea Proiectului de Retehnologizare a Unităţii 1 de la CNE Cernavodă”, pentru suma de 279.864.914 euro.

Vorbim de un acord cadru pentru o perioadă de 84 de luni. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 21 august.

Contractul presupune servicii de calculare a costurilor, monitorizare a costurilor, servicii integrate de inginerie, servicii de asistenta tehnica, servicii de gestionare a proiectelor de constructii, servicii de supraveghere a proiectelor, altele decat pentru lucrarile de constructie, servicii de asistenta de proiectare, servicii de gestionare a contractelor, servicii de formare.

Reactoarele nucleare de la Cernavodă au o durată de viață de 30 de ani. În urma unui proces de retehnologizare, această durată de viață poate fi prelungită cu încă 30 de ani.

Unitatea 1 CNE Cernavodă a livrat până în prezent 127 milioane MWh, ceea ce reprezintă 9% din consumul la nivel național în 25 ani.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: