antiVirale

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central

Festivalul Luminii se va desfășura duminică, 25 septembrie, în intervalul orar 17:00 - 21:00, în Parcul Central din Târgu-Jiu. Evenimentul este organizat de Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu al Organizației Naționale Cercetașii României.

Cercetașii locali oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și de a petrece clipe minunate în aer liber alături de cei dragi în cadrul „Festivalului Luminii“. În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii confecționează mii de gulguţe, acestea reprezentând niște cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

Timp de două ore, între 17.00 și 19.00, vor avea loc diverse ateliere atractive pentru copii și adulți, între care: „Jocurile copilăriei“, „Atelier de gulguţe“ (pahare din hârtie reciclabilă), „Jocul cu mere“ , „Cercetaș pentru o zi“,  „Brățări cercetășești“, „Atelier de împletituri“, „Origamii“, „Tir cu arcul“, „Jocuri cercetășești“, „Gânduri bune în borcan“, „Pictură pe pânză“, „Atelier de filtrare a apei“ etc.

„La ora 19.00, la Masa Tăcerii, va începe momentul de imagine al organizației noastre. Cercetașii vor cânta cântece cercetășești, iar câțiva copii vor depune promisiunea de cercetaș. De la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului (Aleea Scaunelor, aleea de pe digul Jiului ce duce de la Masa Tăcerii până la podul de pe insuliță, aleea care pornește Aleea Scaunelor cu „Buturuga“ de lângă dinozauri), pentru a crea o atmosferă frumoasă și relaxantă pentru participanți și vizitatori”, anunță organizatorii.

Gulguțele au fost confecționate din materiale reciclabile, tocmai pentru a proteja natura.

Scopul „Festivalului Luminii“ este de a-i determina pe cetățenii municipiului Târgu-Jiu și nu numai să iasă din cotidian și să se apropie mai mult de bucuriile simple ale vieții.

Vizualizări: 924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: