Politică

Mihai Weber: Termenele de închidere a mineritului trebuie să fie modificate

Când multe țări din Europa redeschid capacități pe bază de cărbune, România închide. Iar acest lucru trebuie să se schimbe, spune ferm deputatul Mihai Weber. Parlamentarul întărește ideea că mai toate țările europene care au astfel de resurse au resuscitat energia pe cărbune și "ar fi total neadecvat ca România să nu facă asta". 

 

Deputatul Mihai Weber crede că amânarea planului de restructurare e esențială mai ales dacă ținem cont de faptul că noile investiții care ar trebui să înlocuiască energia pe cărbune sunt întârziate cu doi ani. "Toate acele noi capacități sunt decalate cu cel puțin doi ani de zile. Până când vor fi finalizate, cred că mai trec ani buni. În toată această perioadă, mai ales că în scurt timp unul dintre reactoarele de la Cernavodă va intra în mentenanță, e foarte clar că e nevoie de această energie pe bază de cărbune pentru a echilibra Sistemul Energetic Național"

 

După alegerile din iunie, trebuie renegociată poziția României, crede parlamentarul. Pentru că până atunci "sunt doar interese electorale", a declarat Mihai Weber la Radio Infinit.

 

"Termenele trebuie să fie modificate. Acum sunt doar interese electorale ale unora și nu e corect. În Parlamentul European, trebuie trimiși români care să reprezinte interesele României. Alte țări europene redeschid capacități pe bază de energie. Ar fi total neadecvat ca România să nu facă acest lucru", a mai punctat Mihai Weber într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: