Politică

Mesajul lui Miruță către ministrul Energiei: În Gorj, pârjoliți tot

Deputatul Radu Miruță a lansat un mesaj dur către ministrul Energiei, Sebastian Burduja, după ce acesta din urmă a declarat că România poate înlocui cărbunele cu gazul pentru că are resurse suficiente. 

 

Radu Miruță i-a replicat că sunt gaze în România, "dar sunt acoperite de mult pamant, multa apa, multa lene si multa incompetenta in Guvern".

 

Parlamentarul i-a amintit lui Burduja și de investițiile în așteptare de la Complexul Energetic Oltenia. "La CE Oltenia stiti doar doua lucruri: sa va numiti oamenii din PNL si pe cei ai colegilor de alianta din PSD; sa respectati doar doar paginile pe care ati scris ca inchideti, dar nu respectati niciun termen de deschideri din acelasi plan prost pe care va incapatanati sa nu il actualizati cu noile vremuri. Pe hartie sunt in plan doua termocentrale noi pe baza de gaz, la Turceni (475MW) si Isalnita (850MW), care ar trebui sa fie gata la final de 2025, dar in realitate acum acolo pasc vacile. In tot acest timp, dati oameni afara de la CEO, pe acelasi calendar, pana in 2025. Deci doar inchideti si nu puneti nimic in schimb", a transmis Radu Miruță. 

 

 

Acesta a subliniat ce își dorește tot Gorjul: să se închidă cărbunele doar când se va și pune ceva în loc: "Mai usor cu vorbitul din Dubai, ca nu se potriveste cu ce faceti dumneavoastra la Minister. Haideti, aveti curaj, ca sa va credem: puneti pe ordinea de zi a Parlamentului PLX 121/2023, proiectul de lege pe care l-am depus in Parlament si care prevede conditionarea inchiderii carbunelui doar dupa ce puneti inainte ceva in loc. In Gorj parjoliti tot si aveti curaj sa ne spuneti basme din avion? Luati-va de mana cu toti politrucii PSD-PNL care au facut praf industria de aici si vedeti-va de avioane, lasati-ne pe noi cu basme de adormit copiii ca le-am mai auzit, de la aceiasi echipa de povestitori".

Vizualizări: 3,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: