Actualitate

Mesajul lui Marcel Romanescu pentru compania de gaze care prestează pe strada Victoriei

Au ajuns la capătul răbdarii! Reprezentanții administrației locale din Târgu Jiu nu sunt dispuși să mai tolereze modul haotic în care se lucrează pe strada Victoriei. Dacă, inițial, constructorul care prestează pentru compania de gaze a fost doar amendat de Poliția Locală, la sesizarea venită din partea târgujienilor, acum, primarul Marcel Romanescu afirmă că se poate ajunge la sancțiuni și mai aspre, cum ar fi întreruperea activității. 

Au trecut doar câteva zile de când constructorul care efectuează lucrări pe cea mai aglomerată stradă din municipiul Târgu Jiu a fost amendat cu 6.000 de lei pentru neprespectarea condițiilor de executare a intervențiilor aferente lucrărilor tehnico-edilitare. Odată cu amenda s-au trasat și câteva reguli pe care constructorul ar fi trebuit să le respecte. Nu s-a întâmplat asta, iar acum ar urma să fie aplicate sancțiuni și mai aspre.

„Am dat dispoziție Poliției Locale să ia măsuri urgente în ceea ce privește lucrarea din strada Victoriei. Mergem pe cele mai aspre sancțiuni, până la întreruperea activității cu obligativitatea aducerii asfaltului la forma inițială în cel mai scurt timp.

Am observat că amenda nu îl sperie pe constructor, care a continuat să nu-și respecte obligațiile. 

Nu au fost respectate nici prevederile din avizul Poliției Rutiere care obliga firma să compacteze zilnic lucrarea în așa fel încât să se circule normal”, a afirmat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Atitudinea primarului a fost salutată de târgujieni. „Este inevitabil ce se întâmplă. Păcat că nu înțeleg constructorii că importanța unor lucrări implică o seriozitate maximă. Faptul că recurgeți la măsuri de genul, poate devine un exemplu și pe viitor. Dacă unii s-au obișnuit cu practici de genul, a venit timpul să își mute năravurile. Felicitări pentru ceea ce va străduiți sa faceți. Șantierul până la urmă este normal sa creeze disconfort. Bine că vedem aceste șantiere! Trist era dacă nu existau, fiindcă semnalau regres”, a afirmat un târgujian.

Firma de utilități (gaze), care a efectuat lucrări pe strada Victoriei, a lăsat dezastru în urmă. Nefiind contractată de către instituția Primăriei, ci având contract cu compania de distribuție a gazelor, își permit într-un mod evident să întârzie reparațiile: șanțuri neastupate, pietre care pot oricând să sară într-un parbriz sau în capul unui pieton și praf, mult praf. 

Este bine că cetățenii reacționează, un alt comentariu și poate unul dintre cele mai interesante, transmite un mesaj subliminal: "Am sentimentul că nesimțirea și "ingineriile" firmei prestatoare, care își are sediul în Craiova, judetul Dolj, sunt alimentate și dintr-o anumită zonă politică!!! Nu vă jucați cu focul pe lângă conducta de gaze că săriți în sus! Dacă săptămâna asta nu se îndreaptă lucrurile, apel pe 112, blocat bulevardul și expulzați la ei în Dolj", transmite un cetățean târgujian. 

 

Vizualizări: 4,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: