Actualitate

A fost lansată licitația pentru microbuze școlare electrice

Consiliul Județean Gorj a lansat licitația pentru achiziționarea de microbuze electrice, care vor ajunge la școlile din județ.

Este vorba de 27 de microbuze, cu 16 locuri, plus cel al șoferului.

Perioada de implementare a proiectului „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj” este de la data semnării contractului până la data de 31.12.2024. 

“Achiziția microbuzelor electrice va genera un impact minim asupra mediului înconjurător, prin diminuarea atât a emisiilor poluante, cât și a gradului de poluare fonică, ținând cont de faptul că autovehiculele electrice sunt mult mai silențioase în comparație cu cele care utilizează alt tip de combustibil. Achiziția de microbuze electrice pentru asigurarea transportului școlar va crea o siguranță sporită atât pentru șoferi și elevii pasageri, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, întrucât microbuzele electrice ce vor fi achiziționate vor beneficia de tehnologii de siguranță modernă, care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații care pot conduce la accidente rutiere”, se arată în anunțul de pe portalul de licitații publice.

Valoarea estimată a achiziției este de 30,7 milioane de lei. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 22 noiembrie.

 

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: