Actualitate

Negocieri suspendate la CEO!

Tragedia de la Cariera Roșia în care un sudor de doar 42 de ani și-a pierdut viața a întrerupt negocierile dintre administrația Complexului Energetic Oltenia și liderii de sindicat.

Sindicaliștii spun că negocierile cu omologii din cadrul companiei energetice ar urma să fie reluate în această săptămână.

Reprezentanții salariaților nu renunță la ideea ca sporurile minerilor și energeticienilor să fie prinse în salariul de bază al angajaților, fapt ce nu le-ar aduce prejudicii financiare. „Efectiv extrordinar de puține. A venit acea veste total nefericită pentru toată lumea cu acel eveniment nefericit de la Cariera Roșia. Urmează ca în această săptămână să avem o întâlnire pentru rezolvarea problemelor existente. Noi avem și o cauză contractuală prin care se specifică că venitul fiecărui salariat, deci salariul de bază, trebuie să crească cu diferența de la salariul minim pe economie anterior cu cel care este la momentul actual. Deci, salariul care a fost dat tuturor salariaților din România care aveau salariu minim pe economie începând cu data de 1 octombrie. Deci, această modificare trebuie să aibă loc cu data de 1 octombrie”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Sindicatele încă nu au prezentat o situații a pierderilor pe care salariații CEO le-ar putea avea din cauza ordonanței austerității.

 

 

Vizualizări: 2,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: