antiVirale

A treia ediție Strad'Art la Târgu Jiu

A treia ediție a festivalului de artă urbană Strad'Art va avea loc la Târgu Jiu, în perioada 9-15 august.

Tema festivalului este “Revoluție”, pentru că 2021 este anul bicentenarului revoluției condusă de Tudor Vladimirescu.

“Epicentrul zonei de intervenții artistice este Cartierul 9 Mai, unde se propune înzestrarea acestei zone cu un nucleu de artă urbană, pentru a funcționa ca o nouă zonă culturală a orașului. Picturile murale și spectacolele stradale care vor avea loc în timpul festivalului au rolul de a avea un impact socio-cultural pozitiv pentru locuitorii acestui cartier. În zonă se vor picta pereții școlilor “Pompiliu Marcea” și “Constantin Brâncuși”, precum și calcanul unui bloc de locuințe”, transmit organizatorii.

Alte intervenții artistice vor avea loc pe pereții Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, la Muzeul de Artă, precum și la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu".

Picturile murale vor fi realizate de Alaniz din Argentina și talentații artiști români Lost Optics, Mazerschi/ Comunitatea 156, Pandele, Pisica Pătrată și Wanda Hutira.

Fiecare zi a festivalului va găzdui diferite expoziții neconvenționale și workshop-uri, în spații precum Muzeul Național “Constatin Brâncuși” și Biblioteca Județeană “Christian Tell”, dar și manifestări artistice create în colaborare cu festivaluri internaționale de artă stradală din Hong Kong și Lima, Peru.

Strad’Art este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, curatoriat de Adrian Oniga.

Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: