Actualitate

Manțog explică cum s-a păcălit CEO

Partenerii Complexului Energetic Oltenia din firmele private înființate pentru parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze vor avea un profit maxim. Cel puțin acest lucru îl susține Ionel Manțog, fost lider al PDL Gorj.

Manțog acuză faptul că privații vin cu bani puțini și vor avea parte de un profit generos, în timp ce Complexul Energetic Oltenia și statul român vor suporta 90% din investiție, iar profitul va fi unul mic.

„După ce asigurăm 90% din finanțare, o să vină și privatul care s-a asociat cu Complexul Energetic Oltenia cu vreo 100 de milioane. Deci altfel spus, la un proiect care se duce spre un milliard și ceva de euro, privatul contribuie cu 5-10% maximum, dar în capitalul social al firmei pe care a înființat-o CEO cu el, are 50%. Deci, din profitul pe care îl realizează din plățile pe care le facem noi, privatul a băgat 5 lei și o să ia 100 de lei și CEO o să bage 10 lei și va lua 11, în cel mai fericit caz”, a declarat Ionel Manțog. 

Cea mai mare parte a banilor vin din Fondul de Modernizare și a fost atrasă de CEO înainte de asocierea cu OMV Petrom și Tinmar.

Vizualizări: 2,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: