Actualitate

Managerul spitalului din Târgu-Cărbunești, dispus să-și dea demisia: Suntem depășiți 

La un pas de demisie! Directorul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, Sorin Mehedințu, anunță că unitatea medicală e la un pas de colaps din cauza datoriilor. Aproape tot bugetul spitalului se duce pe salarii și sporuri. "Suntem depășiți!", declară directorul care ocupă această funcție de un an și jumătate. 

 

Managerul spune că spitalul are datorii de patru milioane de lei și se gândește să mai taie din sporuri. Nu a luat vreo decizie, dar le-a comunicat salariaților că situația e gravă, că banii nu sunt suficienți și că datoriile sunt foarte mari. 

 

Momentan, spune directorul, nu au de suferit pacienții. Sunt medicamente și oamenii nu sunt nevoiți să le cumpere, dar spitalul acumulează datorii cu fiecare lună. 

 

"E o situație care ne depășește. Suntem într-o situaţie foarte, foarte delicată din punct de vedere financia. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare, în condiţiile în care nouă ne mai lipsesc 4 miliarde pentru furnizori lună de lună. Ne adâncim din ce în ce mai mult. Probabil o să-mi dau demisia. Nu pot să manageriez acest spital. Suntem depăşiţi", a declarat Sorin Mehedințu, managerul unității spitalicești.

 

Primarul din Târgu-Cărbunești e convins că situația se va remedia. Și că declarația directorului care a spus că spitalul riscă falimentul e nefericită. "Eu cred că e o declarație nefericită a domnului manager. Mai e mult până departe chiar dacă spitalul trece printr-o perioadă dificilă pentru că s-au acumulat anumite plăți restante la furnizori. Tot personalul este cu plata salariilor la zi. Nu sunt probleme din acest punct de vedere. Situația e generată de lucruri mai vechi, de faptul că după pandemie au rămas foarte mulți angajați si odată cu creșterea salariilor, creșterea prețurilor la medicamente, cu acele contracte în scădere pe care toate spitalele le au dus la acumularea acestor datorii. Eu zic că situația se va rezolva pentru că am făcut demersuri către Secretariatul General al Guvernului pentru a ne ajuta să trecem de această perioadă dificilă", a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău. 

 

Spitalul are circa 500 de salariați. Directorul Mehedințu spune că, în perioada pandemiei, s-au făcut multe angajări. Atunci spitalul era condus de Constantin Târziu, acum candidat la primărie.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: