Actualitate

Sindicalist, după majorarea de 1.200 de lei: O bătaie de joc!

Mărirea salarială pe care au adus-o în “tolbă” sindicatele din minerit nu-i bucură mai deloc pe angajații Complexului Energetic Oltenia. Oamenii spun că așa-zisa majorare nu acoperă nici măcar inflația, iar prețurile la alimente și servicii aproape s-au dublat.

 

Sindicalistul din zona Motru, Nicu Bunoaica, spune că a stat de vorbă cu salariații din Lupoaia și i-au spus că nu sunt deloc mulțumiți de majorarea pe care au bătut-o în cuie sindicaliștii cu ministrul Energiei și oficialii din companie.

 

„Bătaie de joc! Unde sunt cei 30% pe care se lăudau că îi obțin, că dacă nu fac război, scot oamenii în stradă? Acești 1200 pe brut înseamnă cam 650 de lei în buzunarul oamenilor. E o bătaie de joc. S-au dus acolo și au stat în poziția ghiocelului. Au fost promisiuni că vine campania electorală, că renegociază ei reintrarea în SEN, dar funcționează doar Termo Rovinari. Eu cred că liderii aceștia de sindicat nu știu ce fac. Își vor bate joc de oameni. Oamenii cu care am vorbit eu sunt nemulțumiți. Nu acoperă nici inflația pe anul trecut. Era obligatorie și trebuia băgată în salariu. Salariile nu s-au mărit deloc. Munca e și mai grea, prețurile din magazine se dublează”, a declarat Nicu Bunoaica.

 

El continuă să acuze sindicaliștii că nu le pasă prea mult de soarta salariaților și nici de soarta companiei. „Ei știu sigur că se închide compania. Încă de când era Virgil Popescu li s-a spus că se termină. Importăm energie scumpă. Ei n-au treabă cu Gorjul, cu locurile de muncă. Ne vor face mână de lucru pentru Occident”, a mai punctat Bunoaica, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: