Actualitate

Directorii CE Oltenia, cu zilele numărate

Actualii membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia au zilele numărate în fruntea companiei. Toți cei patru vor rămâne fără mandate în această lună.

 

Primul care rămâne fără contract e Constantin Popescu. Mandatul îi expiră săptămâna viitoare, pe 15 aprilie. 19 aprilie e ultima zi în vârful CEO și pentru Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu. Mandatul lui Dan Iulius Plaveti încetează pe 23 aprilie.

 

Și având în față această situație, lucrurile se complică și mai mult pentru că selecția noului Directorat e blocată în instanță.

 

Daniel Burlan, fost manager și candidat pentru un loc în Directorat, a fost și unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai acestei selecții. A depus mai multe sesizări, inclusiv penale. A oprit în instanță selecția și spune că decizia e la mâna Consiliului de Supraveghere, dar e greu de luat pentru că mai marii companiei au făcut de la început scut în jurul firmei de pseudospecialiști în selecția Directoratului, ARC Consulting.

 

Burlan a fost, de altfel, și primul care a dezvăluit șirul de ilegalități. Cum a fost negociat contractul de selecție de doi directori care, mai apoi, au devenit candidați și, în final, au și fost selectați pentru încă un mandat. Doar că demersurile nu s-au mai concretizat pentru că a fost demascat tot jocul cu tentă penală.

 

“Dacă nu era scandalul și lucrurile nu erau semnalate din timp, membrii de Directorat erau puși de mult. Totul e la mâna CS-ului, care a făcut scut în jurul acestei firme. A fost o tentativă de fraudare. Sper ca acțiunea lor să nu ducă la o infracțiune”, a declarat Daniel Burlan, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 1,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: