Actualitate

Sindicaliștii se întâlnesc cu administrația CEO! Se respectă negocierea cu Burduja?

Liderii de sindicat și șefii Complexului Energetic Oltenia se vor așeza luni, la aceeași masă, pentru a pune pe foaie cele hotărâte cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Deocamdată, administrația companiei energetice nu le-a comunicat sindicaliștilor ora la care urmează să se desfășoare negocierea, însă acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la primele ore ale dimineții. La discuții vor participa liderii din cadrul Federației Univers și cei din Federația Națională Mine Energie. Printre punctele ce urmează să fie abordate se numără creșterea de 1200 de lei brut pentru mineri și energeticieni și asigurarea unui fond de avansari și promovare pentru angajați. Totuși, oamenii sunt temători în cariere și termocentrale.

Principală problemă care le provoacă griji angajaților CE Oltenia se referă la reglementarea legislativă a rezervei de capacitate în termen de două luni. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, cu actualele vânzări de energie pe care le are Complexul Energetic Oltenia, compania se va duce încet, dar sigur, către un faliment imposibil de evitat. Sebastian Burduja le-a oferit asigurări sindicaliștilor că o să rezolve această problemă și va stabili cuantumul sumelor de bani ce urmează să fie încasate de CE Oltenia în condițiile în care energia produsă pe bază de cărbune nu va intra în piață, cam cum se întâmplă în aceast moment.

Modificările aduse Ordonanței 27 au lovit în plin entitatea energetică care pur și simplu este scoasă din piața energetică. Prețul certificatelor de CO2 a ajuns la 300 de lei, iar suma nu mai este plătită de stat, în timp ce prețul unui MW pe piață a ajuns sub 400 de lei. În acest condiții, CEO nu va mai intra în Sistemul Energetic Național nici cu cei 400 de MW/h pe care îi livrează de câteva săptămâni.

Vizualizări: 2,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: