Actualitate

Casa de Pensii nu are bani pentru procesele câștigate de mineri

Casa de Pensii Gorj pierde procese pe bandă rulantă cu minerii și energeticienii care solicită emiterea unor decizii de pensionare sau recalcularea pensiilor.

Cum foștii salariați ai Complexului Energetic Oltenia și-au pus avocați, Casa de Pensii are de plătit cheltuieli de judecată. În medie de o mie de lei pentru fiecare proces pierdut.

Vorbim de sute de procese deja pierdute și alte mii aflate pe rol. Casa de Pensii Gorj trimite acum adrese minerilor și energeticienilor care au câștigat procesele, prin care explică faptul că momentan nu are fonduri pentru a plăti cheltuielile de judecată. Riscă astfel noi procese de executare silită.

De altfel, deputatul de Gorj, Radu Miruță, chiar se întreba zilele trecute de ce Casa de Pensii nu respectă legea, în loc să plimbe oamenii prin instanță. "De ce îi mai plimbați pe oamenii ăștia din minerit și energie prin tribunale, când vedeți că unul după altul obțin același rezultat pe lega 197, pe care voi de la PSD-PNL nu vreți să îl acordați direct, din prima la casele de pensii?", a transmis parlamentarul.
 

Vizualizări: 5,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: